Heren 1: Lekker puzzelen!

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 09:22 uur

Eindelijk! Eindelijk! Beste lezer, ik heb u gemist. U hebt mij gemist! Jawel, zegt u het maar, ik weet dat het zo is. Het baksel, het brouwsel, het zoet van het verslag heeft ook uw tong enkele weken niet beroerd. Tsja, u weet het, u kent de regels. Uw pruttelende persmuskiet schrijft enkel en alleen overwinningen naar huis. Verliespartijen kunt u op uw buik schrijven.

We beginnen uiteraard met een korte terugblik. Ik heb lang na zitten denken welke allorgie, welke vorm van beeldspraak ik zou kunnen gebruiken om de precaire situatie van uw eerste eens toe te lichten. En na lang wikken en wegen zijn we er uit. De Puzzel.

Stelt u zich eens een puzzel voor. Nee niet zo een. Moeilijker. Ja, dat is beter. Minimaal 1000 stukjes. MINIMAAL zeg ik! Vooruit, dat wordt al moeilijk he? Nu maken we het nog een tandje moeilijker. De puzzel is enkel in grijstinten. Nog te makkelijk? Ok, stel nu eens voor dat al die individuele puzzelstukjes ook weer puzzels op zich zijn. Met wederom 1000 stukjes? Onmogelijk zegt u? Welkom in het hoofd van onze begeleiding. De grijze, kale intelligente koppen van het orakel, van de generaal en van onze teammanager.

De indivuduele puzzelstukjes? Blessures, hoogtestages, werkbezoeken buiten europa, beurzen binnen europa, gebroken enkels, gekneusde enkels, gescheurde enkels, versleten enkels. Overgewicht, leefdtijd, algehele malaise. Het is een opgave om te zorgen dat elk puzzelstukje intact is. En dat, mochten alle stukjes er zijn, zoals zaterdag, waarbij het stukje van Alain nog wat kapot is bij de enkels, dan, DAN! Begint de echte opgave voor de begeleiding.

Wie stel ik op?
Wetende dat wie je ook opstelt, er altijd 4 man (of minder, afhankelijk van het aantal aanwezige) met een gezicht als een oorwurm (verrekes lelleke oorwurm) op de bank zitten. Ach, het lichaam wordt wel minder maar fanatisme blijft, en des mooi. Na 3 verliespotten op rij, waarbij we dus met een half team stonden was het irste eindelijk weer is compleet. En we mochten dan ook direct aantreden tegen de het team wat in verliespunten bovenaan staat, en wat qua leeftijd nog enigzins in de buurt van de oude mannen van 1 komt. U begrijpt, een pittige tegenstander, dat volley zuid.

De eerste set. Al gauw blijkt dat zij over een nauwelijks te blokkeren passer / loper beschikken. Atak’55 stelt daar een matige servicedruk tegenover, en een slecht lopende buitenaanval. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we eigenlijk de hele set tegen een puntje of 4-5 verschil aan kijken. We komen moeilijk tot scoren, de tegenstander scoort vrij eenvoudig en de setstand in 19-25.

Balen. Set 2. Nieuwe gezichten. Nick mag weer puzzelen. Busters erin, Job eruit, kijken of we die passer loper kunnen afblokkeren. Edje, net terug van een werkbezoek aan het pittoreske Vegas en vandaar de nieuwe bijnaam Edje Rouletje mag ook zijn kunsten weer vertonen op de buitenkomt. Het gaat iets beter, frutser komt erin met een donderend blok. Je voelt dat er meer in zit. Middenop begint Likkie Lik ook zijn draai te vinden en samen met Lambik wordt er behoorlijk wat gevaar gesticht. De service loopt echter nog steeds niet, buitenop is er nog weinig druk. Met 21-25 is het verschil kleiner maar we zitten er dicht bij.

De puzzel wordt opnieuw gelegd.
Job en stroehoedel er terug in. 3 posities door. Het betaald zich nog niet uit. 10-16 achter, eenzelfde setverloop. Hangende koppies? Nog niet echt. Gemauw in het veld? Ook niet nog. Vreemd....
Een vlugge middenaanval maakt 11-16. En dan begint het ineens te lopen. Voor elk punt wat volley zuid maakt, worden er twee gemaakt aan Atak’55 zijde. 21-22. We komen zelfs op 23-22. Dan is het Volley zuid wat gas geeft. Twee punten op rij, 23-24. Zou uw eerste dan toch gaan kraken? Een mokerslag van hansie hansie, 24-24. Arie scoort, 25-24. En dan wordt de bal matig verdedigd door Volley zuid, hij valt nipt over het net, Hansie foooooohn’t hem in met zijn voorhamer en 26-24. Eindelijk loon naar werken!

En dan is het gedaan met het verzet van Volley zuid. Uw oude lange mannen gooien het niveau nog is 2 tandjes omhoog. De service loopt als een trein. Het midden behaalt een scorespercentage van > 90%. Hansie hansie begint te fohnen. San kan eindelijk gaan verdelen. Job, aangestoken door het gepoeier van hansie gelooft ook eindelijk weer in zijn botte kracht, doet zijn ogen dicht en begint ook te timmeren. Niek en franzel lepelen vrij eenvoudig passje naar passje op. Met 25-16 worden de mannen uit rotterdam, tot dan toe nog ongeslagen tot wanhoop gedreven. De vijfde set is een kopie, waarbij het op 10-6 nog even spannend wordt als Volley zuid 2 puntjes maakt. Het is te laat. Met 15-9 is de set en de overwinning binnen. En dat smaakt zoet, ZEEEER Zoet!

De volgende pot is weer een thuispot, om 19:00 tegen Dordrecht. Benieuwd hoe Niek de puzzel weer gaat leggen. Hopelijk zijn alle stukjes fit, zowel fysiek, mentaal als qua aanwezigheid.

Uw pruttelende

Heren 1: Lekker puzzelen!