Historie/introductie

Volleybalclub V.C. Atak '55 is opgericht op 15 november 1955 door een vriendenclub. De eerste trainer was Harrie Urbaniak. De club maakt al decennia lang deel uit van het Waspikse verenigingsleven en is anno 2020 uitgegroeid tot een club met vele jeugd- en seniorenleden. De doelstelling van V.C. Atak '55 is:

"Het bevorderen van het beoefenen van de volleybalsport"

Bij V.C. Atak '55 kan elke liefhebber de volleybalsport beoefenen op zijn of haar eigen niveau. Dit varieert van divisieniveau landelijk t/m het recreatieve volleybal. Tweewekelijks vindt er een ‘Atak-thuisdag’ plaats. Alle competitieteams spelen dan een thuiswedstrijd in Sportcentrum Waspik.

De gemoedelijke sfeer en het goede niveau zijn een bindende factor voor V.C. Atak '55. De leden voelen zich erg betrokken bij de club waardoor V.C. Atak '55 een hechte club is met een goede sfeer. Hierdoor wordt er ook vaak gesproken over de "Atak-familie"!

Door de inzet van zo’n 70 fanatieke vrijwilligers kunnen veel sporters de volleybalsport bij V.C. Atak '55 uitoefenen. Naast het volleyballen in de zaal worden er gedurende het seizoen diverse activiteiten georganiseerd die garant staan voor gezelligheid. Enkele voorbeelden hiervan zijn het jeugdkamp, het beachvolleybaltoernooi en carnatak.

De jeugdopleiding van V.C. Atak '55 is een voorbeeld in de regio en zorgt voor een goede doorstroom van talenten naar de seniorenteams. De jeugd heeft de toekomst. Dit blijkt wel uit het feit dat in vrijwel het hele bestaan van V.C. Atak '55, ook in de topjaren waarin de club 2e divisie speelt, de selectie van heren 1 en dames 1 hoofdzakelijk bestaat uit leden van de eigen opleiding. Kortom:

"V.C. Atak '55, een club voor jong en oud waar een goed niveau en gezelligheid al jaren samengaan!"