Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juli 2020     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Heren 2 - Erasmus 1

De cirkel is rond

WIJ ZIJN NIET GESPANNEN. Zo, laat ik daar maar is mee beginnen. We waren volkomen relaxed, volkomen ontspannen en volkomen zen. Frank Passier kwam niet de sporthal binnen met een spierwit gezicht. Frank Buster was volledig rustig, de gehele dag, en zijn wederhelft beaamde dit door te stellen dat hij echt niet stond te stuiteren bij het horen van de uitslag van de overgebleven concurrent. Sander was niet zenuwachtig, het is helemaal niet zo dat in huize van oversteeg het woord volleybal taboe was. Lambik was niet zenuwachtig, het lag aan de set-up. En Ed is helemaal al niet zenuwachtig, die heeft gewoon een zwaar hoofd.

En zo werd het langzaam 18:15. Het orakel sprak woorden als ‘genieten van de ambiance’, ‘ons best doen’. De commandant had ons op het hart gedragen te serveren op de lopende passende libero (ofzoiets). We hadden zelfs de plaatselijke slager gevraagd om ons te komen versterken. Dit was goed voor zijn zelfvertrouwen, omdat zijn grote fjorden (inhammen in de haargrens) nu minder opvielen door de kale knarren van uw twidde. 18:15. Het fluitje klonk. We mochten beginnen in de wetenschap dat het halve team dacht aan 1 set genoeg te hebben, en de andere helft dacht twee sets binnen te moeten harken.

We maakten wat foutjes, een kleine 2-3 achterstand. Dit werd echter omgezet, door een goede serviceserie van frank frutser in een 11-5 voorsprong. Een paar snelle midaanvallen, een paar prima passjes van struhoedeltje en 14-8. Toch piepte de machine, wellicht de zenuwen. 14-8 werd 14-12. Wederom op side-out, 16-14. We liepen verder weg! 17-14. Side-out, side-out, 19-16. 20-16. Eigenlijk kon het toen niet meer fout gaan. Er borrelde wat rumoer op langs de lijn, maar omdat het voor iedereen nu onduidelijk was hoeveel punten we nog nodig hadden was er geen mega ontlading. 24-19. 24-20. En een prima bal geslagen buitenop bezegelde het lot van de eerste set. Het kampioenschap was binnen, maar nog niet iedereen durfde hiervan uit te gaan. Uiteraard onze spelbederver wel, eindelijk, na 35 jaar ploeteren en zweten werd het predicaat “net niet” van zijn voorhoofd getimmerd.

De tweede set. De buit was binnen, waardoor we meer vrijuit konden ballen. Erasmus had er overduidelijk geen zin in, en het krachtsverschil in deze set werd ruimer en ruimer uitgedrukt. Op 24-15 ontspande ook onze duitse libero. Op 25-15 kregen we die lach niet meer van zijn gezicht. 2-0. Het kampioenschap was definitief en sowieso binnen. Nu de wedstrijd nog. Natuurlijk kregen we een terugval. Natuurlijk werd het rumoerig. Natuurlijk liet de scheids ons maar even begaan en duurde het 10 minuten voordat we weer het veld in konden. Natuurlijk stonden we rap met 10-7 achter. Wat geeft het. De buit was binnen. Uiteraard stonden we vanaf dat moment ook zonder water, omdat Frank Buster de flessen had gevuld en ze nogal schuimden. Geen probleem. Zoals dit jaar al constant het geval is, kwam ook nu de ervaring. Vlugge midaanvallen, een fjordinho die buitenop weer als vanouds stond te poeieren, muller die inkwam en lang bleef steken op 100%... we kwamen netjes op 24-24. En zelfs voor, op 25-24. En we wonnen hem, en de wedstrijd. 3-0.

Kantwissel en de laatste set. Frutser snapte er niks van. EERST MOET IK WEER HIER OP DE BANK ZITTEN, DAN MOET IK WEER DAAR OP DE BANK ZITTEN.. *BOEM*. Sander kon eindelijk zijn knoken wat rust gunnen. En omdat bloed vloeit waar het niet gaan kan, werd de jongste telg uit de van oversteeg en atak familie ingebracht, Sammie.

De eerste set-up was een beetje weifelend. En toen kwam hij los. Via loepzuivere ballen buitenop, via prima tempospel op het midden wist hij zijn debuut in de derde divisie op te leuken met een prachtige overwinning. 4-0.

En toen? Mooie woorden van de voorzitter. Veel kinderen die in de armen van papa’s vlogen, om vervolgens weer net zo hard terug te vliegen “papa, je stinkt!”. Veule glazen bier. Een gesloten kroeg. Nog een gesloten kroeg. Friet friet friet en nog is friet. Richard die niet mee wilde doen met ons liedje.

De cirkel is rond. Op naar een nieuw seizoen! Op naar de 2e divisie!

 

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G