Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juli 2020     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Heren 2 - Forza Schouw 1

Wraak!

Goedemorgen lezer, lezers en lezerinnen. Vandaag bespreken we de wedstrijd na van het roemruchte twidde tegen de mosselschuitvissers van Forza 1. Aangeschoven bij de discussie vandaag zijn de kenners van het eerste uur, te weten de prutelende persmuskiet, de razende reporter en van heumelen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, een strakke 4-0 overwinning, 100 tegen 69 punten. We beginnnen met de pruttelende. Dit was een overduidelijke overwinning, is het niet?

 

“Jazeker. Het team, nagenoeg compleet, met een kleine wijziging doordat superman de jeugdige talenten van het eerste moest versterken, aangevuld door fjordinho die perse de team bbq wil verzorgen en daar zelfs lijf en le(n)denen voor over heeft, was in deze vorm simpelweg een maatje te groot voor de mossels. Ik heb met name genoten van de spelvreugde en de ontspanning, wat zichtbaar in het veld naar voren kwam. En dit terwijl het team, met nog 5 wedstrijden te gaan, toch wel iets van spanning zou moeten voelen.”

 

“Dank je pruttende, gaan we over naar van heumelen. Van heumelen, jullie hadden vooraf de shirtpresentatie gepland. Overigens gefeliciteerd met de prachtige shirts.”

 

“Dank je. We zijn ook erg gelukkig met onze beide sponsors, die ook dit jaar weer gezorgd hebben dat onze vereniging er prachtig uit ziet. Ja, heel tevreden, jammer van het resultaat gisteren, maar over het algemeen zijn we erg tevreden”.

 

Even wordt er wat meewarrig gekeken. Het resultaat gisteren? Dat was toch perfect? “Ach, u doelt natuurlijk op de talenten van 1. Ja helaas, maar dit gaat over de godenzonen. Hebben jullie trouwens overwogen het middengordijn dicht te laten?”

 

“Zeker. Immers, dat zooitje ongeregeld met die dikke lijven, daar zit niemand op te wachten. Ik heb me laten vertellen dat zelfs tegenstanders elke keer weer verbaasd zijn als ze die kale koppen, uitzakte lichamen en grijze manen zien. Tel daarbij op dat het inslaan zoals gebruikelijk meer op intikken lijkt, en u begrijpt dat het voor de volleybalsport in zijn algemeen het beter is deze mannen zoveel mogelijk in de schaduw te laten werken.”

 

Iedereen gniffelt. Ja het is waar. Het tweede is niet bepaald een toonbeeld van schoonheid. En toch schuilt er schoonheid in de manier waarop er gespeeld wordt. De eerste paar puntjes zijn altijd lastig, dit was gisteren ook niet anders. Maar dan ineens begint het langzaam te lopen. De rake klappen van lik, de muur van Lambik, het vlugge aanvalsspeler van die kale dia met die baard, en de rustige doffe klappen van Johan en Ed maken van het tweede een gevaarlijke machine. Tel daarbij op de 749 jaar ervaring van Sander willem en Franzel P, een prima service en de eerste set eindigt met 25-16. 

 

“Razende, fijn dat u ons wilde vergezellen. Zou u uw licht willen laten schijnen over set 2? Maar natuurlijk”, antwoorde de razende. Hij zag er goed uit, wat getint door de zon, wat strakker in het velletje, maar glunderend bij het zien van zijn oude team. “Het was natuurlijk een genot om naar te kijken. Met name die goedscorende middenman van de zeeuwen, die in de eerste wedstrijd het twidde nog veelvuldig kapotsloeg, werd vakkundig aan banden gelegd door de muur van Lambik. Het snelle spel wat Sander vervolgens kon spelen met frutser en buster, vanwege een oerdegelijke pass, waar een genot om naar te kijken. Er werden nog wel wat foutjes gemaakt, wat uiteindelijk resulteerde in een magere 25-20, maar de 2-0 was dik en dik verdiend. Enige verschil met de set erna was het feit dat heren 2 er ook mee stopte om fouten te maken. Dit drukte het ware krachtsverschil uit, 25-13. Al met al niet veel om over te schrijven, maar een waar genot om naar te kijken. 

 

“Dank allen. Dan vervolgens, het begin van de 4e set. Ik zag ineens een huilende coach langs de lijn zitten. Dikke tranen biggelde over de wangen van onze Nick. Enig idee wat er gebeurd kan zijn?”

 

Allereerst de pruttelende. “Ik denk dat hij net een contract aangeboden heeft gekregen voor het italiaanse Treviso, maar vertelde dat hij zijn vrouw niet van italiaans eten hield en dus helaas nee hoeft moeten zeggen”.

Dan de razende. “Moeilijk. Sowieso is het moeilijk om in het hoofd van deze wereldcoach te kijken. Het zou best kunnen zijn dat hij last had van een ingegroeide teennagel. Anderzijds lijkt me sterk dat er niet een heftigere reden aan de grondslag lag; mogelijk hoorde hij dat Johan toch zijn contract verlengd heeft?”

Van heumelen. “Niks. Ik denk dat hij het gewoon niet langer kon aanzien, die parodie op volleybal. Hoe kan zo’n team nu bovenaan staan?”

 

Uiteraard hebben we even gecheckt, en het bleek niks van dit al te zijn. Voor het eerst in zijn prille carriere klaagden spelers eens niet dat ze niet aan de bak kwamen, maar gaven ze de trainer zelfs gelijk. En dit was een beeld van ontroering. We sluiten vervolgens af met set 4, wat zowel in stand als in uitvoering een kopie was van set 2. 25-20, 4-0. Het twidde staat, met nog 4 wedstrijden te gaan, fier aan kop van haar competitie en zal ten minste 5e eindigen. Dat betekent dat er wederom geschiedenis is geschreven, daar het twidde 3 jaar geleden als 6e geeindigt was in de competitie. Nu al een prestatie.

 

Volgende week, de kraker. 19:30. De nummer 1 tegen de nummer 2. In roosendaal. Tegen Mikro-electro. Of de harendse smit. Komt u ook?

 

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G