Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juli 2020     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Heren 2 - Avva 1

Zo goed als Ronaldo

Zo goed als Ronaldo. Zo goed als Messi. Pieken op het juiste moment, pieken op het moment als het nodig is. Een stap verder. Een sprong verder. Doen wat voor jou normaal is, maar wat voor de wereld een onmogelijke prestatie is. Ja, beste lezer. U leest het goed. Een onmogelijke prestatie. Uw twidde mocht namelijk voor de 2e keer in 4 dagen aantreden, met daarbij de kanttekening dat er komende zaterdag wederom een pot op de planken staat. Tel daarna op dat we a) allemaal last hebben van overgewicht b) allemaal last hebben van overgewicht en c) allemaal last hebben van versleten gewrichten door eerder genoemde reden a) en b) en u begrijpt het al. Van het twidde werd een onmogelijke prestatie verwacht.

 

Gelukkig waren de mannen van Smits compleet. En niet allen de mannen van Smits, ook Smits zelf was aanwezig! Met een stem die nog slechter klonk als die van May tijdens de brexitonderhandelingen, instrueerde hij de helden. “Jongens” sprak hij gekscherend, wel wetende dat hij met oude dikke mannen van doen had. “Jongens! Vandaag gaan we ervoor. Die tot oder die gladiool! Vandaag verwacht ik dat jullie even wat punten oplepelen, want we moeten niet naar de volgende wedstrijd kijken, want anders zijn we teveel bezig met wat daarna komt, en dan komt in de toekomstvisie niet goed uit. Zo. Veel plezier!”. Volkomen verbouwereerd bleven de vetdettes achter. Zoals altijd is het orakel moeilijk te volgen. 

 

Nu, zou hij peter-blange-achtige aanwijzigingen geven, zou het twidde nog steeds afwezig zijn, omdat we 1 minuut voor een wedstrijd wel andere dingen te doen hebben! Zo bespraken Lambik en Franzel het feit dat een doordeweekse pot volkomen kul was, was likkie lik afgeleid omdat hij een bromvlieg een snoekduik zag maken van 65 graden, terwijl hij zeker wist dat 45 graden echt de max is, was appel bezig met het ontharen van zijn baard, waren ijzerwinkel Koppers en Ad, pardon, Sander-Willem bezig met het aantrekken van hun shirt (wat vrij lastig is, daar de shirts ofwel te heet gewassen ofwel op mysterieuze wijze gekrompen zijn), waren Muller en Ed verwikkeld in een potje blackjack van heb ik jou daar, en was frank buster snuivend bezig de systeemplaten in de sporthal vakkundig te verwijderen. Kortom, we waren fel, fit en gruwelijk scherp, waardoor we binnen no-time met 14-6 achter stonden. Tsjah, wat kunnen we erop zeggen? Door de weeks volleyballen is gewoon ruk. Smits greep in, wisselde de gespaarde eduardinho voor onze beurse apfelstrhoedel. Langzaam begon er onder aanvoering van die kale dikke toch wat lijn in het spel te komen. Ik begrijp dat u als lezer verward ben wie ik hier nu weer mee bedoel. Geen idee. Een van de 5. Goed, terug naar de wedstrijd. Passend liep het nog niet heel lekker, maar diagonaal en buitenop begonnen we iets beter te draaien. 22-18. Een eindsprintje werd ingezet, maar het mocht helaas niet bate. 25-22 verlies. 

 

Zo goed als ronaldo. Deze wedstrijd had mannen nodig. En nu we er toch staan, besloot uw twidde er dan ook maar iets van te maken. In een service serie van 9 ballen wist Lambik zijn doordeweeks gemiddelde van 1 service 1 punt wederom verder omhoog te krikken. Het is alleen jammer dat zijn zaterdagservice hier onder lijdt, maar dit mocht de pret niet drukken. AVVA werd er compleet afgeserveerd. Het liep nog steeds niet lekker, maar ook mede vanwege een prima blok werd het 25-12(!) voor uw helden, waardoor de stand op 1-1 kwam.

 

22:00. Normaal gesproken ligt de helft van uw twidde al lang te pitten. Lambik besloot hier dan ook mee door te gaan, door vanaf set drie de middenman van de tegenstander de avond van zijn leven te bezorgen. Avva was hier dusdanig dankbaar voor, dat men besloot iets terug te doen. Ineens! Tranen. Tranen van ontroering, maar ook van jaloezie, van afgunst! Dikke-mannen-tranen. Ze bungelde over de wangen van onze ironman Johan, die hiermee een flinke kans op roest vergrootte. AVVA speelde de bal richting haar diagonaal. In de verte huilde Johan. De diagonaal gaf de bel een nietszeggende lel, die gegrepen werd door de wind. Een poeier van heb ik jou daar belande in de lampenkap. Harder dan Johan normaal in slaat. Met trillende lipjes en een bedroefd hoofd speelde Johan deze set uit. U begrijpt, dit doet de contract onderhandelingen geen goed. Nog steeds zijn de onderhandelingen in een impasse (Jij gaat gewoon door! Nietus! Wellus! Nietus! Wellus). We hebben zelfs guy verhofstadt gevraagd om zich uit de brexitonderhandelingen los te maken en onze ijzerhandel over de streep te trekken. Wellicht werkt het.

 

Wederom terug naar de wedstrijd. Zo goed als Ronaldo. En het moet gezegd worden. De kale dikke op de dia, ik-kan-niet-op-het-midden-want-dan-doen-mijn-knoken-zeer. Overigens begrepen we dat hij afgelopen zaterdag 4 sets op de dia speelde, in de auto sprong, 2 uur onderweg was naar de wedstrijd van het eerste, bij aankomst zichzelf erin wisselde als middenman en vervolgens nog 3 sets gespeeld heeft. Tel hierbij op dat hij zondag de complete dat met buppe en pukke (of hoe dat ook heet daar in friesda of breland) en u begrijpt dat we hem nimmer geloven als hij weer klaagt over zijn oude lichaam. Dit terzijde, hij speelde een prima derde set, piekte inderdaad op het juiste moment en bracht uw twidde op een 2-1 voorsprong. 

 

En dan de laatste set. Iedereen was ervan overtuigd dat het de laatste zou zijn. De vraag is echter, zou er nog wat leuks gebeuren? Het publiek, onder leiding van Ralph, was in grote getalen op komen draven om nog iets spectaculairs te zien. We hadden al die waaibal. Zou er nog iets leuks gebeuren? Wat spectaculaire snoekduiken van Franzel B? Een ter aarde stortende Sander die met een verongelijkte blik het midden tracht aan te spelen? Lambik die de zevende bal op zijn schoentjes terug krijgt? Liktor die een bal op zn neus terug krijgt of iemand op zn neus slaat? Johan of Ed? Muller? Niek? Nick? Iemand?

Ach maar natuurlijk. De hofnar. 

 

Frankie f.

 

Hoe die het voor elkaar krijgt weet niemand, maar voor de 5e keer dit seizoen weet hij de lachers weer op zijn hand te krijgen. Nu ziet zijn verdedigende houding er dan ook wel grappig uit. Echter, op de een of andere manier slagen de tegenstanders er altijd in een bal tussen schouder en knie hoogte op frank in te slaan. Overigens is dit de ideale plek om een bal te krijgen, dus positioneel zittie goed. Waarom horen we dan toch dan wansmakelijk geluid, alsof een bal bij jabba de hut in zijn huidplooien verdwijnt? Omdat dat exact is wat er elke keer gebeurd. 

 

Goed, nadat we 6 minuten kwijt waren met het zoeken naar de bal, uiteindelijk gevonden tussen de 6e en 7e plooi, werd de set vakkundig tot 23-17 gebracht. Uw twidde maakte het nog even spannend, maar wist uiteindelijk met 25-23 aan het langste eind te trekken.

 

Zo goed als ronaldo... dat misschien niet, maar pieken op het juiste moment, dat kunnen ze. Het bleef namelijk vooral na de wedstrijd nog heel onrustig....

 

 

 

 

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G