Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juli 2020     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Krimpen 2 - Heren 2

Gewoon beter

We mogen weer! Eindelijk, na enkele weken van niet-spelen, wat in het roemruchte twidde gelijk staat aan twee kilo=1 week, kwam het er dus op neer dat we zes kilo gemiddeld zwaarder aan de wedstrijd moesten beginnen. Dat voor zover de fysieke voorbereiding. Vervolgens de opkomst. Allereerst moesten we de schnaps, de sneeuw en de baard verwijderen voordat we zagen dat het inderdaad om onze spelverdeler ging, en niet om een of andere slechte imitatie van de kerstman. Met 271 km per uur, omdat dan de flitskasten niet meer werken, heeft hij binnen 2 uur van tirol naar de wedstrijdlocatie gereden, om het twidde aan de broodnodige punten te helpen. Voor de zekerheid hadden van Mighty Mike van het eerste dan ook maar meegenomen. Dan Edje. Die had besloten de verjaardag van zijn kroost in vijven te vieren, en vandaag was feestje 3. Helaas afwezig, maar als mini van de week konden we dan dus ook Hansie-Hansie invliegen vanuit heren 1. Daarnaast moest Nick helaas een paar valse noten blazen, waardoor we onze entrainer dan maar gevraagd hadden om te komen coachen. Tot slot was dezelfde entrainer verhinderd op de zo belangrijke donderdag training, waardoor Lambik deze mocht lijden met een lange ei. Hierover later meer. Als laatste de tegenstander; dit was de nummer laatst.

 

U begrijpt, alle ingredienten waren aanwezig om weer is tegen een kolossale nederlaag aan te lopen; onderschatting, ondertraining, overgewicht. Niets was echter minder waar. De zware machine kwam brommend tot start, de machtige klappen op het buiten, die bijzonder genoeg elke bal via het blok scoorden, de snelle midaanvallen, de trage maar gewichtige opwipper en het gebeuk op de dia... ook al via de handjes. Het twidde begon uiterst degelijk. Lambik kreeg een steeds grotere glimlach bij elke bal die getoucheerd werd door het vijandige blok. Chris keek enigzins verbaasd, tot Lambik hem onderwees in het verschil tussen een pure klasse trainer en een uitmuntende trainer. Lambik, lam als een bik, had een oefening bedacht waardoor hij zelf a) ermee weg kwam als hij in het blok sloeg b) dusdanig laag tempo dat het snordrukgehalte niet opviel en c) niet al te lang doorgaan. Resultaat was een perfect uitgevoerde training tijdens een wedstrijd, en 25-11(!) werd de eerste set binnengehengeld.

 

En eigenlijk bleef dit het spelbeeld in set 2 en 3. Atak’55 was veruit de sterkste, city lens monocle krimpen had teveel afwezigen om dit op te vangen. Sporadisch konden ze hun midden aanspelen, af en toe kwam er een pass goed aan maar het was te weinig om de degelijk spelende vetdettes af te stoppen. Alles werd letterlijk via de handen gescoord, d’n appel en d’n ijzerhandel straalde plezier uit (in de wandelgangen hoorden we het gerucht dat hij toch weer in contractonderhandelingen zit (NIET! WEL!), en frutser straalde ook weer als een ijzeren knook in de zon. Sander leek weinig last te hebben van zn ski-bui... pardon, ski-benen, en franzel wipte d’n een naar d’n ander als een komeet naar de spielmacher. 25-16, 25-13. Er gebeurde te weinig om er een mooi verslag van te maken. 

 

De laatste set. 9-7 achter, er kwam wat stroop in de machine. Maar ja, we hadden een miljoenenbank. Superman, eej-eej en mighty mike. Uiteraard beginnen we eerst met onze superheld. Het had effect! Voorzichtig kwamen we een puntje voor, via enkele machtige blokkades van onze man van staal. D’n koning dacht dat de buit al binnen was, en gunde Johan een publiekswissel (NEE!JA!NEE!JA!) HansieHansie erin. Toch werd het weer even spannend. 22-21 achter. Lambik aan serve. De tegenstander kreeg hem niet onder controle, 22-22. 23-22 voor. Een beukbal buitenop van eej-eej. 24-22. De tegenstander scoort, 24-23. En uiteraard, met d’n blonde mini van de week uit twee, likkie lik en mighty muller wist iedereen wat er ging gebeuren. 100% side-out. En we maakten de 25-23. 

 

Een saaie wedstrijd, waarin niet veel gebeurde, dus ook een saai verslag. Woensdag mogen we de inhaalwedstrijd tegen AVVA, thuis om 21:00. Komt u ook?

 

 

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G