Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Augustus 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

V.C. ATAK`55 - NUVOC

Het was maandag 4 februari `19  En ja hoor wie belde er natuurlijk: “De plaatselijke nieuwsafdeling van de Waesbeeckse Volleybalclub``
Aan de andere kant van de telefoon klonk een positieve maar vooral volwassen kerel. Hij was erg opgelucht: Wat een mooi stuk stond er weer in de krant. Vandaag maar ook afgelopen zaterdag. Het gaat goed met Atak`55. Het Twidde is beter dan het eerste. Maar volgens het Twidde waren wij het Twidde dus wie is er nou beter. In iedergeval hebben wij wel de jeugd en de groei in de toekomst.

Maar de chef van de plaatselijke nieuwsafdeling attendeerde mij er nog even op dat hij nog geen verslag binnen had van het knapste en mooiste team van de 3e divisie!
Dus zo gezegd, kroop ik snel achter mijn typmachine, pakte een goede borrel en begon ik te tikken.
Je kent ze wel, van die maandag trainingen waar eigenlijk niemand op zit te wachten. De trainert had een gesprek met de TC de heren moesten de w-up maar snel even zelf verzorgen. Koen had de grootste verhalen over het weekend, dit bleek later ook wel. Hij zat maar liefst 10 cm hoger dan normaal. Koen sprong, hij haalde zijn arm naar achteren, op het juiste moment kwam de rotatie in zijn arm, hij raakte de bal en HUTS zo achter op de kop van ondergetekende. Dit beloofde veel goeds voor zaterdag. (Tenminste voor koen, ondergetekenden had daarna flinke koppijn). Na nog wat lekkere ballen en enkele showduikjes zat de training er weer op. Dan maar op naar woensdag!

Woensdag stond ook in het teken van onderhandelingen. De TC wilde graag met ons om tafel. Dat snappen wij ook wel zulke getalenteerde en knappe spelers willen ze natuurlijk niet kwijt.
De grootste bedragen werden op tafel gegooid. Zo zijn er spelers vast gelegd waar Frenkie de Jong nog jaloers op kan zijn. De plaatstelijke Overmars (Burmanje) van de Waesbeeckse volleyclub kan er ook wel wat van.
Zo gaat er in de wandelgangen rond dat hij Melman heeft kunnen vastleggen voor een symbolisch bedrag van €1,-. Uit betrouwbare bronnen hebben wij gehoord dat de zakenpartner van Melman nog verder heeft onderhandeld. Hij krijgt ook nog een appelsap na iedere thuiswedstrijd. Best netjes voor de Waesbeeckse volleyclub. Chielos is daarentegen vastgelegd tot zijn 19e, dan mag hij in ieder geval nog een jaartje bier halen. Jap heeft ook een contract verlenging aangeboden gekregen, over de bedragen wilde hij helaas niks kwijt. Volgens RTL nieuws heeft de Waesbeeckse volleyclub een afkoopclausule ingebouwd waar je u tegen zegt.

TRANSFER NEWS
Nettoburmanje heeft wel jammer genoeg onze Hars uitgeleend aan het Mexicaanse University of Guadalajara volleyballteam waar hij de rol als libero voort zal zetten. Wanneer Hars terug komt is nog onbekend. Daar gaan de zakenwaarnemers van beide clubs nog in onderhandeling over. Wel is bekend dat Hars zijn laatste wedstrijden voor het Waesbeeckse in februari zal spelen.


Het was dan eindelijk zaterdag, het eerste herenteam van de Waesbeeckse volleyclub was er weer klaar voor. De voorbereiding was weer top. Hier en daar werden weer wat schuine grappen gemaakt over een verstopte WC. Waar Jab met zijn dames de zaalhuur er dubbel en dwars uithaalde moesten wij natuurlijk weer eens wachten. Gelukkig wonnen de dames wel met 4-0! Dat was zeker de moeite waard om te zien.
Ook had ik concurrentie op de tribune. De internationale krant zat weer eens tevens was de fotograaf er ook bij. De haren zaten goed, de baard was getrimd. Dit beloofde een mooie dag te worden.

Eerste set waren de mannen nog niet scherp genoeg. Deze set kwamen ze helaas te laat op gang. Zodoende verloren ze deze met 19-25.
Set twee, de mannen begonnen goed en sterk zelfs. Er waren enkele schoonheidsfoutjes maar dit konden de mannen incasseren. Deze set trokken de Waesbeeckse mannen aan het langste eind en haalden de set binnen met 25-22.

De overige sets waren helaas niet meer zo interessant 16-25 en 19-25.
Een 1-3 verloren wedstrijd.

De mannen bevinden zich in de onderste regionen van de derde divisie, ze hadden zeker een zege kunnen gebruiken. Maar zoals onze trainert het in de krant al vertelde.
‘`Ondanks de nieuwe nederlaag is er volgens Govers nog geen man overboord. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen om de zaken recht te zetten. Daarbij hebben we nu eigenlijk alle topteams gehad. Nee, ik twijfel er niet aan of wij ons gaan handhaven. Dat komt absoluut goed.``
Na enkele onderzoeken en ondervragingen bij het eerste team van de Waesbeeckse volleyclub, blijkt dit ook zeker te zijn. De mannen gaan er met de volle 110% tegenaan de aankomende weken.

Volgende week reizen de mannen van het Waesbeeckse eerste af naar de lichtstad van Nederland. Daar spelen ze om 19.00 tegen VCE/PSV HS1 in Eindhoven. Alleen die naam al…. Daar wil je toch van winnen!

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G