Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juli 2020     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Heren 2 - Wik Unive 2

Genieten geblazen!

Dank u voor inschakelen beste lezers, luisteraars of gewoon fans van het roemruchte tweede van de mooiste vereniging van brabant en omstreken. Na het duistere debacle van vorige week ditmaal wederom een vertrouwde verslaggever, het is ik, de pruttelende persmuskiet.

 

Gewapend met typemachine, ganzeveer en onder het genot van een kleine sigaar besteeg ik de tribune om de mastadonten wederom te aanschouwen. Tegenstander vandaag was Wik/Unive 2, oftewel een team wat qua gemiddelde leeftijd halverwege haar levensboog zit, vergeleken met de ervaren rotten van twee. Dit is echter een zin die in ieder verslag terug komt, en dat mag geen verrassing heetten. Op de tribune de bekende gezichten; van heumelen, met een gezicht als een oorwurm, die waarschijnlijk weer door onze burgervader ter spionage is gestuurd. Daarnaast de spelersvrouwen en kinderen, die in grote getale op zijn komen dagen voor de broodnodige steun. Verderop nog wat pure liefhebbers, die na het lezen van meerdere verslagen toch maar is zijn komen kijken ‘wat dat stelletje onverlaat van het waasbeeckse’ dan precies inhoudt.

 

Zoals gewoonlijk begint de tegenstander met gruwelijk inslaan, en staan de ouwe rotzakken nog rustig te kuvelen. Af en toe tikken ze er is een balletje over, soms iets harder, vaak wat zachter. Geef niks prijs, gewoon de spiertjes een beetje warmzetten. Een tikkie hier, een tikkie daar. Nog wat kletsen met de coach. 3 ballen inslaan, niet meer niet minder, want je moet no-no-no-nooooit doe-d-d-dooeen wa-a-a-at je aaaaanders ook niet doooe-dooe-d—doeeodet.  De vertrouwde begeleiding, teammanager rich en Nick zijn weer herenigd, appel is vandaag ook weer in de fruitmand gelegd. Samen met superman vormen ze de bank, waardoor de basis bestond uit mini-van-de-week likkie lik, zesspriet lambik, kale franzel, kale frutser, kale johan d’n ijzerman, en de rots in de branding San-ik-ben-non-de-juh-nog-geen-50tiger. Edje maakte het zevental vol, en we konden beginnen.

 

Het twidde begon overdonderendenderenderend. Via enkele pijsnelle midaanvallen over Lambik, gevolgd door prima serveerwerk en een heel degelijk blok van onze mini, kwam het tweede geen moment in de problemen. In wat waarschijnlijk de beste set van het seizoen was, stond er binnen 15 minuten een 25-14 op de borden. Gaat lekker, gaat prima. Nick zag geen aanleiding tot wisselen, liet dezelfde zeven staan en uiteraard stonden ze ineens met 13-9 achter. Een prima service serie, met degelijk blokkeer en verdedigwerk, leidde de ommekeer in. 13-9 werd 18-17. Werd zelfs 22-18 voor. Dit lieten de mannen niet meer los. Met 25-20 werd de 2-0 een feit. Hiermee was het verzet van de tegenstander dan ook gelijk gebroken. Overduidelijk geknakt werden set 3 en 4 een prooi met 25-13 en 25-15.  Een eenvoudige overwinning. Na afloop spraken we met de trainer.

 

Nick, je zit nu al enkele jaren bij het tweede, en hebt een moyenne van 32-5. De vraag die leeft bij onze supporters, heb je je contract al verlengd?

“Haha, daar vraag je me wat. Nee voorlopig gaat het goed, ik kijk uit naar het teamuitje. Als deze jongens bij elkaar blijven, sta ik natuurlijk graag weer voor ze klaar.”

 

Als je kijkt naar enkele spelers in je team, zoals sander, frank en muller, dan zie je dat deze generatie genoten elke week nog schitteren. Kriebelt het bij jou ook niet een beetje?

“Hier kan ik kort over zijn. Nee. Ik heb jaren op atletisch vermogen gevolleybald. Bovengenoemde spelers waren altijd extreem zuinig op hun lichaam, met name tijdens trainingen, warming-up en overige gelegendheden waarbij het snordrukken tot kunst kon worden verheven. Ik vind het prima om nu de lijnen uit te mogen zetten.”

 

Het team is vaak omschrijven als een team voor hufters, eikels zelfs. Ervaar je dit zelf ook zo?

“Ja”.

Dan nog een vraagje over de wedstrijd. Wat gebeurde er precies in de derde en vierde set?

 

Een kleine glimlach verschijnt op het gezicht alvorens Nick antwoord. “Tsjah, al snel bleek dat we enkel en alleen van ons zelf konden verliezen vandaag, daarvoor was het niveau verschil te groot. Vandaar dat ik het team gevraagd heb enkele wonderen te verrichten, en daar zijn ze bijna allemaal in geslaagd”. Niet begrijpend kijk ik hem aan. “Kun je dit nader toelichten? Set 3 en 4 waren toch matig, en niet om aan te gluren?” Niek kijk wat meewarrig. “Zeker niet. Allereerst vroeg ik een van de middenmannen of ze in staat waren om 10x goed te serveren, bij voorkeur onze mini van de week. De eerste 5 ballen gingen goed. Daarna zag je toch dat hij het moeilijker kreeg. Likkie serveerde de bal dan ook vervolgens 3 keer onderhands, maar nog steeds had de tegenstander er moeite mee. Vervolgens vroeg ik hem het nog iets moeilijker te maken. Hij gooide de bal tegen de muur, die kwam terug en sloeg hem toen ineens over het net. Weer een punt. De tiende keer ging het helaas mis. Ditmaal probeerde hij hetzelfde door een van de kale knarren van zijn medespelers te gebruiken. Helaas zag hij dit hoofd voor een bal aan, waardoor te 10 net niet gehaald werd.” Nick zuchte, maar vervolgde zijn relaas.

 

“Het blijft moeilijk deze jongens te motiveren als ze niet worden uitgedaagd. Daarom vroeg ik frutser om minimaal 2 ballen te verdedigen, en verlangde ik van Sander de meest scorende aanvaller te worden. Ze keken me echter raar aan. “Maar coach, vroeg frutser, als dia hoef ik toch helemaal niet te verdedigen? En Sander dacht dat 6x tikkend scoren hetzelfde is als aanvallen. Zo jammer, zoveel gemiste kansen. Naja, dan moet het volgende week maar. Ik denk dat ik dit maar vraag aan frank om de bal is met een boogje te passen. Wellicht zou dat moeten kunnen. Maar nu moet ik weg, ik moet blazen”.

 

En weg was hij. Precies de juiste man op de juiste plek. Het team lijkt goed in elkaar te zitten, het plezier is er. Volgende week Rowi. De eerste wedstrijd werd met 3-2 verloren in leur. Komt dat zien!

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G