Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juli 2020     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Heren 2 - Sliedrecht Sport 2

We mogen weer!

De mens is een sociaal dier, hij is niet gemaakt om alleen te leven

Zo sprak Aristoteles, Grieks filosoof, een kleine 2300 jaar geleden de wijze woorden. En hoe komt dit beter tot uiting dan tijdens de feestdagen, veul eten, nog meer drinken, nog meer eten, gemoedelijk gezellig, beetje vuurwerk, beetje champagne. U begrijpt, vorig jaar ging het roemruchte twidde met gemiddeld 64 kilo de vakantieperiode in en kwam er met gemiddeld 91 kilo weer uit. Dat moest en zou anders.

Als eerste werd besloten om de kalkoen te verwerken door een kleine oefenpot tegen de mennekes van heren 1. Met angst en beven kwamen zij naar de arena van het twidde, onderweg het halve team verliezend en schoven ze met 4 man aan. Uw roemruchte twidde walste er letterlijk en figuurlijk overheen (zowel in gewicht, lengte en uiterlijk begrijpt u). Voldaan namen we nog een paar biertjes op deze succesvolle oefenpot. Uiteraard was iedereen de dag erop vrij, en vlogen de bitterballekes ook weer gezwind naar binnen. De week erop werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen een laagvlieger uit die andere derde divisie. Hieruit bleek dat het verschil tussen de A en B divisie toch wel heel groot was, een 5-0 resultaat voor de mannen van het twidde in een uurtje. Het bierdrinken achteraf duurde langer. Met als gevolg dat het doortrainen ertoe leidde dat ze met een zwaarder gemiddelde gewicht begonnen aan seizoenshelft twee. Blijven trainen was toch niet zo handig.

Maar goed, uw twidde speelt niet op afgetraindheid. Of fitheid. Uw twidde speelt al jaren op inzicht en talent. Niks geen loemp volleybal. Oogstrelende techniek, grenzend aan perfectie.

Ja beste lezer, uw pruttelende persmuskiet was blij dat hij zaterdagavond, sportcentrum Waasbeeck, aanwezig mocht zijn. De tegenstander heette sliedrecht sport 3. Een team bestaand uit jong talent en wat ervaren rotten. En deze mochten dus aantreden tegen de ervaren rotzakken van het vlaggenschip van Atak’55.

De eerste set begon degelijk van beide kanten. Er was nauwelijks service druk, wat ervoor zorgde dat de stand van 10-10 puur op side-out gespeeld werd. Leuk voor de neutrale kijker, minder voor de fans van een der partijen. Nick nam een time-out, gaf even aan dat er iets meer druk op de service moest komen en de ouwe rotten werden terug de wei in geknald. Sander-Willem aan service. Fweeeie... pfff, tik, bam...KABOEM! vlammend kilblock een. Deze geluidsweergave zou ik nog een vijfmaal kunnen copieren, maar dat doe ik niet. 16-10. 18-11. 20-12. De service liep als een trein, hierdoor kon het block degelijk gepositioneerd worden en was de eerste set met 25- 16 een prooi voor de mannen van Smits.

Een lekker begin. Set 2 dan maar. Nick besloot mini-van-de-week Niek nog even op de bank te houden, waardoor hetzelfde zevental de wei in mocht (muller was helaas afwezig, deze was op hoogtestage om de waaibal van Johan te zoeken... helaas nog niet succesvol). Wederom ging het gelijk op, tot een 13-12 voor Sliedrecht. En toen crashte de automatische teller. Vertwijfeld werd gekeken naar de apparatuur, maar deze zat al aan de bar met een pilske. Bertus sleurde de tablet terug de wei in, en konden we na een klein oponthoud verder. En iedereen wist natuurlijk wat er ging komen. Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop hadden we een klein oponthoud. En ook toen sloegen de vetdettes toe. Zou het nu identiek zijn?

Frutser keek naar Lambik. Lambik keek naar Frutser. Een kleine glimlach speelde om de 1.97 en 1.96 lange spelers. Atak’55 serveerde. De libero passte. De spelverdeler wipte. Frutser keek nog is. Lambik keek nog is. De buitenman kwam iets naar binnen. Dacht, ik ga um zetten. Frutser wipte omhoog. Lambik knalde ertegenaan. De buitenman sloeg. KABOEMMMM ....hoem....! Wat was dat? Een echo in mijn knal? Wat is er gebeurd? En waarom zitten die akelige dia en die lelleke middenman van atak’55 met een grijns in de lucht? Huh? De bal ligt al op de grond, in die krater die er net niet was? En ik hang nog in de lucht? Wat is dit?

Deze vertwijfeling sloeg toe binnen het gehele sliedrecht. De muur werd gemetseld, en 13-12 werd omgeturnd naar 24-20. Frutser maakte het nog even spannend, maar sloeg vervolgens het laatste punt binnen. 2-0.  De derde set is zoals altijd werken geblazen. Sliedrecht was drie posities doorgedraaid, wat duidelijk effect had. Dit keer bleef de servicedruk lang weg, waardoor we moesten verlengen. Veel side-outs. Maar toch had niemand het gevoel dat de lange mannen van het tweede gingen verliezen. Daarvoor straalde het team teveel uit. Daarvoor moest sliedrecht te hard werken. Daarvoor was de side-out van uw vlaggeschip te goed. 25-24. De bal naar buiten. Te ver. In de antenne. En jawel, de 3-0 was een feit.

De vierde set. Niek erin voor de moegestreden johannekes. Het bracht wat vuur in de wedstrijd terug, en via een ontketende Ed, die 7 van de 11 punten scoorde (Niek scoorde de overige 3) stonden we binnen no-time op 11-3. Hierbij nog een kleine vermelding van een werkelijk fantastisch punt van Ed, die ik gewoon niet kan beschrijven zo mooi wastie, dus zeg ik maar “ge had er bij moeten zijn”. San probeerde ook nog een tikballetje, die net als zijn set-ups deze middag direct tot punt gepromoveerd werd, en 11-3 werd al heel snel 16-7. Er was geen vuiltje aan de lucht, Buster raakte er nog eentje op zijn gezicht, franzel had nog wat showacts voor het publiek in petto en zo konden we met 25-14 de 4-0 binnenschrijven.

Volgende week Zuvo, het team wat in verliespunten bovenaan staat (uw twidde staat... twidde). Hopelijk wederom een kraker!

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G