Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juni 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

Niet lullen maar poetsen

Hier ben ik dan uw deslecte, deslectiese, deslexte. Wat dan ook, ik kan niet zo goed spellen, lezen en schrijven. Er staan waarschijnlijk veel spelfouten in, maar gelukkig zie ik ze niet.

Het is weer zaterdag, de dag waar heel het eerste naar toe leeft. Met z’n 5 graden mochten we naar Stramproy, Waar? Ergens in Weert, Limburg. Het 1e verzamelde om half 5 bij de sporthal, de gasten die het dichts bij wonen komen natuurlijk weer het laatst aan kakken.
Naar een lange rit van een 1 uur en 7 minuten en heel wat geslingerd te hebben door Weert, kwamen we veilig aan in Stramproy.
Naar dat iedereen nog een sportdrankje of een koffie naar binnen gewerkt te hebben gingen we maar omkleden, om vervolgens de zaal in te gaan. De zaal zag er goed uit, mooi houten vloertje en veel ruimt buiten het veld.
Naar wat balletjes geslagen te hebben kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Bas legt nog even uit wat er moet gebeuren, en zegt nog een mooi quote ‘niet lullen maar poetsen’.
De eerste set ging het gelijk op, tot dat wij een belangrijke serie neer zette waarbij onze middentikker 2 maal de midden blokkeert. Waar al snel een time-out van de tegenstanders opvolgde. Helaas lieten wij ze toch op gelijke hoogte komen. Maar gelukkig stonden we op en maakte we door slim te volleyballen belangrijke punten, waardoor we de set winnen.
Set 2, begonnen we goed er werden lange relays gewonnen en weinig domme fouten gemaakt. Maar dit werd al snel minder. Het gaat lang gelijk op maar geven tegen het einde toch weg.  
Set 3, begonnen we heel erg slecht. De afspraken die gemaakt zijn woorden niet nageleefd. Waardoor er onnodige ballen vallen in het veld. Het gevolg hier van is dat we ook deze set weggeven.
Set 4, beginnen we weer hetzelfde veel gerommel en veel eigen fouten. Chielos komt er in om te spelverdelen, waardoor het spelbeeld veranderd. Hansie slaat onder tussen nog een paar headshots waardoor de set naar onze kant gaat.
Set 5, we beginnen met een goed gevoel we staan heel even een paar puntjes voor, maar krijgen al snel weer een paar punten tegen en tegen het einde van de set vallen er ook nog een aantal gelukkige ballen voor de tegenstander waar door wij de set verliezen.
Er zat meer in het vat maar we hebben met vlagen goed gespeeld maar ook met vlagen slecht gespeeld.
Op de weg naar huis moest Hansie nog even zijn motoroliepijlen, maar met het dicht klappen van de motorkap vliegt er een schroefje van het kentekenbord er af. Door met verschillende sleutels van zijn sleutelbos te beunen kreeg Hansie het andere schroefje van het kentekenbord er af, en legde hij het kentekenbord op het dashboard neer. waar sleutels allemaal niet goed voor zijn.

Oja, er is nog een hele kleine stand wijziging doorgevoerd.

Wat heerlijk om zelf eens een verslag te schrijven. Ik ben een nieuw lid van de Atak 1 familie, de jonge middentikkert is nu aan de beurt om een verslag te schrijven.

Het is weer zaterdag, de dag waar de hele week naartoe getraind wordt om weer een geweldige prestatie te leveren voor het publiek en natuurlijk het eigen plezier.

Het irste is er helemaal klaar voor: Hars heeft één potje FIFA gewonnen, Jappie heeft z’n gouden beentje gewassen en er is heel veel publiek voor een uitwedstrijd. Beter kun je het niet hebben.

Iedereen is gebrand om vandaag te winnen. Govers zei vlak voor de wedstrijd dat hij nog nooit zo graag had willen winnen als nu. Oké, iedereen was het er mee eens. De winst moet hier echt gepakt worden.

De eerste set begint volgens het vaste 3 stappenplan van onze liberoot: Veel energie, geen fouten en winnen: Dat resulteert in een glimlach. Het energie level is hoog er worden weinig fouten gemaakt. De set wordt gewonnen, maar we laten ze nog even ruiken aan de setwinst en slepen de eerste set binnen. 24-26.

De tweede set is de boodschap van onze Govers: zolang wij voorstaan maken zij de fouten. Hij had het nog niet uitgesproken en het gebeurde: 3 service fouten en een bal tegen de muur achter elkaar voor TFC. Ook in deze set slaagt TFC er niet in om de set stand naar hun toe te trekken in 1-1. Onze ploeg slaagt er weer in om met 24-26 te winnen. 0-2.

Nu kan het echt gebeuren. De winst ligt op de loer, maar verzwakken is nu geen optie. We beginnen de set goed en er wordt een time out aangevraagd door TFC en wij konden lekker meegenieten van het gesprek van de coach van het andere team... hij was blijkbaar niet heel blij met hoe zijn team presteerde tegen het hele jonge Atak. We staan 13-18 voor en laten het door persoonlijke fouten terugkomen tot 19-19. Nu kan dat ook komen omdat de scheidsrechter ballen magisch omhoog zag vliegen. Maar zeuren op de scheids is achteraf heel makkelijk. Toch weet uw irste de set te winnen met 22-25.

De winst is al binnen, maar hoe heerlijk is het om hier 5 punten mee naar huis te slepen. Chiellini wordt gewisseld voor Mo en de set begint. Het energielevel begint te dalen. Huh? Dat was geen afspraak. Ook naarmate de set zich vordert nemen de persoonlijke fouten toe. Het zou toch niet zo zijn dat de laatste set verloren wordt omdat Atak er te makkelijk over gaat denken. Helaas, waar u en wij al voor vreesde is gebeurd. 25-17 verlies...

Maar ein-de-lijk is het dan zover. Het moment waar iedereen zolang op heeft zitten wachten is eindelijk aangebroken. Het irste van jullie favoriete Waspikse club heeft dan eindelijk de allereerste échte wedstrijd gewonnen. Natuurlijk was er al een wedstrijd gewonnen in Horn, maar deze wedstrijd was voor het team de eerste echte overwinning. De 4 punten zijn in de pocket en iedereen is na de wedstrijd ook in de goede bui.

Er wordt in de kantine achteraf nog lekker een biertje (of rode wijn) gedronken en wordt uiteraard gezongen. SALIADIALIADIADIEEEEEEE.. HALLELUJAH.... en de rest van de tekst weet eigenlijk niemand. Behalve t twidde die net zo oud zijn als dat ze haren op hun hoofd hebben, maar daar mag ik niet te veel over zeggen.

Ik hoop jullie snel weer te spreken en de jonge middentikkert houdt het voor gezien.

Ciao, adios en houuuudoeee

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G