Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juni 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

Heren 2 - City Krimpen 2

over oude liefdes

Om 12 uur moest en zou het gebeuren. Het moment waarop de nieuwe generatie heren 2 zat te wachten. De sint zou binnen komen. Samen met zijn zwarte en roetveegpieten strooide hij pepernoten, mikte hij taaitaai in een vrolijke kinderschare. Ook deed hij een boks met een aantal stoere 7-jarige knullekes, en stond hij stil bij een rockbandje gevormd door een aantal tieners. Je zag de gezichtjes, je zag de twinkelende oogjes. Je zag de vervoering, je zag een moment van ongeloof, gevolgd door een hartverwarmend moment van geloof. Je zag het pure plezier, je zag het genot. Je zag liefde, je zag een stralende zon.

“Wat is er mooier dan zo’n moment, wat is er mooier dan een oprecht kindergezicht, die voelt dat ze thuis is, die voelt dat dit een lotsbestemming is”? Welnu, beste lezer, er is een moment waar dit nog naar de kroon steekt. En dat moment vond plaats halverwege set 1. Lambik greep naar zijn knie. Na een complete donderdagavond te moeten spelverdelen, waarbij Johan zweerde dat het de beste set-ups ooit waren, was het oude lichaam niet meer gewend aan het vele hupsen op het midde. En op dat moment zoemde de camera in op het oude gezicht van een knokige man. Een man, getekend door de jaren. Maar ook een man die hetzelfde kindergezichtje bij zijn eigen kinderen zag. En als we hem een spiegel zouden geven, zou hij dit gezicht weer zien. De oogjes van Frutser begonnen te stralen, te twinkelen, te sprankelen. Het zou gaan gebeuren.

Monocle gaf zich niet gewonnen. Via belachelijk knap verdedigend werk wisten ze de gehele set bij te blijven. Gelukkig zijn de mannen van Smits wel wat gewend. Via 22-19 werd het 24-19. En uiteindelijk 25-20.

Meteen stormde frutser op lambik af. “Zeg Lambik, als het niet gaat he, nou dan eeeh, je weet wel, neem geen risico he! Op zich, ik bedoel, ik zou het best leuk vinden.. nee naja, ik zou best kunnen weet je, gewoon even een paar setjes”. Lambik keek naar frutser. Het leek wel alsof hij verliefd was. Nu bestaat het 2e echter uit de grootste verzameling hufters bij elkaar. En dus besloot lambik frutser nog even te laten lijden door het nog een set vol te houden.

Wat u echter nog niet weet beste lezer, was dat de bank vandaag goed gevuld was. En dat niet alleen in kilo’s. Neen, we besloten ditmaal op de gezonde toer te gaan. En vreemd genoeg na in 20-voud schriftelijk indienden, 16 bezwaarschriften, 21 smeekbedes en 219.124 steekpenningen konden we een fruitmandje toevoegen aan de selectie. De terugkeer van Granny. Het leed wat elstar heet. Stroedeltje.
Ook hij stond te briesen en brullen dat hij erin wilde. En daar superman de bank completeerde, leek de ideale wisselcarrousel aanstaande.

Nog even die 2e set. Zelfde beeld als de eerste set. Monocle bleef door knap verdedigend werk nog lang bij, maar moest zich tegen het einde gewonnen geven. 25-19, 2-0. Precies volgens verhoudingen. Het vlaggenschip speelde niet goed, wel redelijk degelijk. Maar dan eerst de wissels. Daar komtie. Superman erin voor frutser. Frutser erin voor Lambik. Stroedel erin voor ijzerhandel en pijpwerk koppers bv, die toch nog wat wedstrijdritme miste. Hiermee een uniek moment, de gemiddelde leeftijd van het vlaggenschip ging omlaag naar 37! Zou een team, zo jong, wel opgewassen zijn tegen de ervaring van krimpen?

Het eerste punt. De bal vloog naar veld drie. Franzel spurte erachteraan, maar wist dat hij te laat zou komen. Maar wacht eens... wat was dat? Een lichtflits vloog voorbij. Met de snelheid van de wet van Newton vloog appel richting de bal. D’n duitser liet dat niet op zich zitten, en verhoogde zijn snelheid. Het werd een elite strijd. Met een knal vlamde ze door de geluidsbarriere. En nadat de rookwolken waren opgetrokken, wisten onze eigen lightning bolts de bal te halen en netjes terug aan de overkant te brengen. Het eerste punt was binnen, ongeloof en puur genot. Het tweede punt. Franzel frutser die de bal kreeg. 3.5 man hingen aan de overkant in de lucht. Maar frutser liet zich dit moment niet ontnemen. Sander lepelde de de bal blind naar frutser, en die vioolde de bal dwars door het blok binnen de 5 meter. Puur genieten.

Deze prachtige symfonie duurde tot set 4. Tot 17-14. Tot 18-15. En ineens stokte het. Kwam er zand in de motor. Het twidde wist geen vuist meer te maken, de servicedruk viel weg en City Bril Lens monocle loep Krimpen kreeg loon naar het harde werken. 22-25. Wel een 3-1 in de pocket, wel oude gezichten terug op het veld maar toch een ietwat wrange nasmaak.

Ach, blijven we nog iets langer trainen.

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G