Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juni 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

HS1 - VCE/PSV

RKC – PSV 3-2 Of toch net niet.

Het was een mooie zonnige zondagmorgen en de telefoon ging. En ja hoor wie belde er natuurlijk: “De pruttelende persmuskiet’’

Je weet wel die ene van het Waesbeeckse Twidde. Van Heumelen had net een grote preek gehad van de burgervader maar daarvoor had hij nog even met het beruchte twidde, ooohnee het echte vlaggenschip van de Waesbeeckse volleyclub, gesproken. Je weet wel dat ene team onder leiding van die oude middentikkert die vroegah hoog gespeeld heeft alleen nooit in onze regio bekend was: die lange van Govers.

De pruttelende persmuskiet had deze week een stagiaire uit het eerste. Alleen moet deze stagiaire nog veel leren om 3e divisie waardige teksten uit zijn typmachine te laten rollen. Je ziet wel dat het Twidde van de Waesbeeckse volleyclub daar flink meer ervaring mee heeft. Maar zogezegd, zo gedaan heeft de pruttelende persmuskiet zijn stagiaire eerst koffie laten halen en daarna aan het werk gezet.

Na de verloren partij op Tupos gingen de jonge goden van Govers weer aan de slag. Jong dat zijn ze zeker met een gemiddelde leeftijd van onder de 21,5. Volgens mij kan de stagiaire nog een verslag herinneren van het Twidde dat daar de minimale spelers ervaring 21,5 jaar was. Verschil moet er zijn!

Het begon allemaal op zondag de Bitch uit Hispanje stuurde zoals gewoonlijk weer de zondag kost door. Een Youtube linkje met een wedstrijd. Zodat de mannen op zondag morgen met een kop koffie of een kater de wedstrijd kunnen analyseren (Glaasje ranja voor de minderjarigen natuurlijk).

Hars had deze week de wedstrijd zo goed geanalyseerd dat hij er maandag al een spreekbeurt over wilden houden. Govers en zijn manschappen hebben het gelukkig kunnen weerhouden tot een half uur voor de wedstrijd op zaterdag. Over de spreekbeurt gesproken te hebben, nondeju wat kan die man lullen zeg. Hars was goed voorbereid: een half uur van tevoren was hij al met zijn assistent (die jonge middentikkert) boven in de vergaderzaal van het Waesbeeckse Sportcentrum. Hij had nog snel even in de sporttas van Jab gegraaid, die heeft namelijk altijd een arsenaal aan troep in zijn sporttas zitten waaronder een duimstok en natuurlijk een whiteboard marker. Ze waren er klaar voor. Flinke tekeningen, grafieken en teksten waren er op het bord uitgeschreven, wachtend op het vlaggenschip van de plaatselijke volleyclub namen ze nog even de spreekbeurt door.

Eenmaal toen het eerste team van de Wasbeeckse volleyclub gesetteld was, kon Hars eindelijk beginnen aan zijn spreekbeurt. De spreekbeurt van Hars kwamen de volgende speerpunten naar boven: 110%, 110% en nog eens 110% en iets van plezier en winnen als je 110% geeft. De woorden waren duidelijk iedere set 110% geven en we winnen de wedstrijd tegen PSV wel. Want RKC kan dat ook.

Over die wedstrijd gesproken. Jullie kunnen nog wel die ene bekerwedstrijd herinneren waar onze gemeente tegen PSV speelde. Dit was bijna een kopie van deze wedstrijd. De manschappen van Govers begonnen natuurlijk met 110% aan de wedstrijd. Maar PSV draait niet voor niks boven in de competitie mee. De mannen van PSV gaven natuurlijk 120% en als je kan rekenen weet je het wel hoe het eindigden in de 1e set. Maar dit was natuurlijk geen probleem voor de mannen van het Waesbeeckse vlaggenschip. PSV kwam met 1-0 voor net zoals een paar dagen eerder bij de KNVB-beker.

De mannen van Govers waren gebrand en wilden natuurlijk niet verliezen van PSV. De tweede set ging soepel de mannen dachten aan de wijze woorden van Hars en gaven de 110%, maar natuurlijk moesten wij wel ons koppie erbij houden. Wat deze set bij PSV niet gebeurden. Na een frontale botsing tussen de diagonaal en de libero van PSV, werd de wedstrijd even stil gelegd. Na deze technische time-out gingen de mannen van Govers door. Hielden de 110% van Hars in gedachten en sleepte de set binnen.

Zal het dan toch een kopie van RKC-PSV worden? De derde set zal dan verloren moeten worden zodat het Waesbeeckse eerste in de blessuretijd de wedstrijd binnen zal slepen. Zogezegd zo gedaan. Er was beleving. De mannen van Govers gingen weer met de 110% van Hars aan de slag. In de loop van de set werd het 100%, kwam PSV op een voorsprong en ging met de 2-1 aan de haal.

Op papier klopte dit maar dan moesten de mannen van Govers wel de 4e set winnen. En dat leek ook nog te gebeuren. De twee teams gingen gelijk op. Wat een set. Beide teams maakten de punten. PSV voelden de nattigheid al aankomen en vroeg een time-out aan. De Bitch uit Hispanje had een tegeltje om op te hangen: ‘’Alle side-outs winnen en we halen de set binnen’’. Hars benadrukte nog eventjes hoe belangrijk de 110% was, maar de mannen zaten al op 111% dus de doelen werden bijgesteld naar 120% en vol goede moed gingen ze weer het veld in. De mannen van PSV trokken aan het langste eind en wonnen de wedstrijd. (1-3 / 16-25, 25-29, 13-25, 22-25)

Natuurlijk konden de mannen met geheven hoofd het veld verlaten. Er zit een lijn in het spel bij de mannen van Govers. De grafiek met plezier stijgt met de week. De prestatie begint er ook aan te komen. Na de wedstrijd nog veel gelachen en heeft Jappie een gouden been weten te scoren.

Aankomende week reist het eerste team van het Waesbeeckse volleyclub af naar Odilliapeel. Je weet wel die oude club van Govers. Waar hij vorig jaar nog de trainert van was.

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G