Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juni 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

WIk 2 - Heren 2

29 graden in october!

Het is niet eenvoudig beste lezer. U begrijpt, ook bij uw verslaggever raken de euphemismes, de woordspelingen, de superlatieven of gewoon de complimenten een keer op. Het is de hoop op een vrije zondag, zodat ik ook met vrouw muskiet en kroost gewoon is kan genieten, lekker eropuit naar de ikea om samen met nog 8000 andere mensen gewoon is rond te neuzen. Zou het me vandaag gegund zijn?

Er stond een moeilijke pot op het programma. Het vlaggenschip van de vereniging mocht aantreden tegen de jonge talenten van Wik. Beide teams halen allebei al twee keer gewonnen, dus werd dit een potje in de hogere regionen van de derde divisie. Om half 2. HALF 2! Ik zal u even meenemen in wat dit betekent als de gemiddelde leeftijd tussen de teams zon 20 jaar verschilt. Allereerst heeft men daar Wik, gemiddeld 19.7 jaar. Waarschijnlijk lekker doorzakken in de kroeg, om half 12 een keer het bed uit rollen, moeders die een kleine brunch voorbereid, nog ff een dutje doen op de bank en hop, op het fietske naar de sporthal.

Dan de wedstrijdvoorbereiding van uw vlaggenschip, gemiddelde leeftijd 39.3 jaar. Alleerst om 7:30 eruit, de kleine is aan het jengelen. Snel zn verschonen, zn ontbijt klaar maken, kikker en vriendjes afkijken, terug naar boven, zelf even douchen, de kleine in bad, de kleren in de was, de kleine opnieuw verschonen, de hond uit laten met de kleine, ff op bezoek bij opa en oma, ff naar de stad om nieuwe luieremmer zakken te halen, terug naar huis om nog even wat te eten, jump in de auto om een teamgenoot op te halen, de file ontwijken, en gearriveerd. KOFFIE.

Nick zat wel met een klein probleem. Aan het begin van de week had hij gewoon 8 fitte spelers. De voltallige selectie was inzetbaar! Dat betekent dat er ditmaal zowaar moest worden nagedacht over de basis opstelling. Paniek! Gelukkig is daar onze sloopkogel, die melde dat hij gestopt is met roken en daar zo ziek van was dat hij niet kon trainen. Daarnaast vond Victorie het nodig om zijn snor te drukken (iets met werk) en zodoende werd de basisopstelling een stuk eenvoudiger. Uiteraard de speelde de enige spelverdeler, de enige libero, de enige overgebleven lopende passer, twee diagonalen en de enige twee middenmannen. Basisopstelling op drie plekken gewijzigd, onchristelijk tijdstip van half 2 beginnen en een spekgladde bal; u begrijpt lezer, het stond na 2 minuten 7-1 voor Wik.

Echter, wat tot nu toe al heel het seizoen het geval is gebeurde nu ook weer. De set is voorbij, de coach van de tegenstander kijkt verbaasd voor zich uit en heren 2 heeft weer een glimlach op hun gezicht. En je ziet de coach denken: We staan heel de set voor, we spelen prima en toch staan we 1-0 achter? Huh. Heren 2 werd eindelijk wakker, en onder aanvoering van een gedreven superman en een stofzuigende duitser werd het vrij eenvoudig 2-0. Geen vuiltje aan de lucht, een paar zweetdruppeltjes en een tevreden coach. Totdat de derde set aanbrak.

Ineens was het over. Wik maakte minder fouten, uw tweede begon met fouten maken (veel fouten). Zou de conditie toch niet goed genoeg zijn? Eerlijk gezegd zagen uw sterspelers eruit als rijpe pruimen die te lang in de zon gelegen hadden. Frutser dacht nog steeds dat hij op het midden stond en probeerde alleen maar 3 meter ballen te slaan, ed had zijn hoofd weer begraven onder de vloer, Dn duitser gooide er weer een verdammt noch mal uit na elke bal, victorie was geintrigeerd door de evolutie van de bromvlieg, lambik miljaarde dat hij nog niet echt veel conditie had, superman had zijn cape vergeten en tot slot dn dikke brabander. Sander-willem. Normaal gesproken de man van geen fouten (hiermee doelende op het feit dat hij dit altijd roept, niet dat hij ze niet maakt). Hij zou de set wel even uit serveren. Hij gooide de bal op, wilde uithalen. Maar wat is dat? Wie haakt mijn vinger vast? Woest keek hij om zich heen. Wie saboteerde hem? Wie haalde deze achterbakse streek met hem uit? Welke onverlaat? Hij schreeuwde, keek om zich heen. En zag 5 teamgenoten blauw van het lachen op de grond. Zijn enige troost? De bal schampte met een haardikte de onderste maas van het net, waardoor hij niet hoefde te pushen. 2-1 achter.

Het beeld bleef, tot aan 7-14. Ineens werden uw mannen weer wakker. 7-14 achter werd 25-24 voor, maar we konden het net niet afmaken. Dit lukte echter wel in de vijfde set, met enkele prachtige killblocks (waar we 4 sets op hadden moeten wachten). Een zwaarbevochten 3-2 overwinning, waarbij uw tweede 1.5 set lang een draak van een pot speelde. Het vertoefd gelukkig nog steeds in de bovenste regionen van de derde divisie. Volgende week zaterdag alweer vrij, alwaar we op donderdag mogen aantreden om 21:30 tegen Rowi. 21:30! Doordeweeks! Zucht.

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G