Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juni 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

Sliedrecht Sport 3 - Heren 2

Goochelen met cijfers

De wekker gaat. Met een wat houterig hoofd sta ik op. Immers, het is op donderdagavond altijd vaste borrelavond voor uw pruttelende persmuskiet. En gisteren was de razende er weer. Hebben we weer tot 3 uur aan de toog gehangen. Vol met verhalen zit die vent, en de dag erop betaal ik er de tol van. M’n hoofd.

Ik sleep me naar de rand van het bed, tot ineens de telefoon gaat. Wie haalt het in zijn hoofd om mij, de pruttelende, de vader van de ganzeveer, om dit onwenselijke tijdstip van 11:00, uit bed te bellen? Ik moet me voorbereiden! Mijn jongens spelen vanavond weer, en we gaan dit potje is vakkundig verslaan! Mopperend als een ed neem ik op. “Pruttende, wat kan ik voor uw doen”. Het blijft stil aan de andere kant van de lijn. Even denk ik dat men verkeerd verbonden is, tot een zware stem mij wakker doet schudden. “Pruttelende? Hier de burgervader. Ik zou het prettig vinden als u nu rechtstreeks naar het stadhuis komt, alwarens uw verhoor zal plaatsvinden. Tot straks”. Er wordt opgehangen. Wat voor de pennelikkers nog aan toe is hier weer aan de hand? Ik schiet mijn brettels aan, start mijn 4-cilinder en jaag hem richting waalwijk centrum.

Bij de balie mag ik rechtstreeks doorlopen, vergaderzaal 1 is voor mijn gereserveerd. Een eikenhout gesloten deur. Ik slik. Moet ik nu kloppen of vol trots doorlopen? Dat laatste lijkt me een goede optie. Ik vlam de deur open, wordt verblind door het licht en daar zitten ze, de voltallige stadsraad is uitgelopen. Voordat ik me goed en wel heb neergezet, begint het kruisverhoor al.

“Klopt het dat u het eerste van de plaatselijke volleybalclub uit waasbeeck verslaat?” buldert een stem. Ik gniffel. Dit is natuurlijk een misvatting, maar ik besluit het spelletje mee te spelen. “Ik versla inderdaad het hoogst genoteerde team van de herentak van de vereniging Atak’55 meneer”. Het blijft even stil, alsof men over mijn woorden na moet denken. “En klopt het, dat u ze stelselmatig omschrijft als “ het roemruchte twidde?”. “Ook dat klopt meneer, het tweede, in 5 jaar tijd 3x gepromoveerd, 10 jaar en 15 kilo aangekomen”.

Wederom is het stil, totdat een schrille vrouwenstem, ik meen dat het mientje van ballegooi betreft, mij de verordering oplegt. “U bent vanaf nu verboden te schrijven over het eerste, en u mag enkel over het tweede schrijven. Mocht u zich hier niet aan houden bent u niet meer welkom in de piet klerkx!”. Overdonderend. Ongehoort. Maar met een glimlach en een uitgestreken gezicht beloof ik dit. Ik zal vanaf nu enkel nog schrijven over het twidde (wat bovenaan staat in divisie 3, maar dit terzijde).

En zo geschiedt, vanavond stond de kraker tegen sliedrecht sport 3 op het program. Het voordeel van promoveren is dat je elk jaar tegen een hoger sliedrecht team mag. Speelden we 3 jaar geleden nog tegen het 5e, vorig jaar tegen het 4e en nu dan tegen het 3e. Voor ons trainden overigens het tweede, onder het genot van de plaat “Er is maar eeeeeen tweede, eeeen tweede, eeeeeen tweede en ze spelen op veld 1”. Prachtig persiflage natuurlijk op er is maar 1 wereld. Nu wil het geval dat uw roemruchte kale mannen inderdaad op veld 1 mochten aantreden. Nick hield vast aan de basis van de vorige pot, omdat je nooit en winnend team mag wisselen en lambik nog een kleine trainingsachterstand heeft.

De eerste set was er zo eentje van “ik begrijp er niks van, we hebben heel de set voor gestaan, we slaan harder, we maken mooiere punten maar op het eind staan zij met 1-0 voor”. Zo voelde de tegenstander zich. Echter, Nick was niet tevreden. Hij bulderde. Verwachte meer van een vrijdagavond. Onze helden waren niet echt soepel, de dikke brabander was lam, superman had zijn cape nog niet aangetrokken,dn duitser had nog een pul in zijn hand en stond lallend te verdedigen... het was matig. Helaas kregen uw helden het set 2 moeilijk, omdat de foutenlast wat omhoog ging. Er werd matig geserveerd, de tegenstander maakte er juist iets minder en dit keer waren de rollen omgedraaid, 27-25 voor het derde team van sliedrecht.

En gek genoeg was het toen op. Uw helden stopten met fouten maken, en onder aanvoering van de ontketende diesel superman werd de derde set een eenvoudige prooi voor uw roemruchte twidde. 25-19! 2-1! Heren 2 tegen 1... uuh Het is 2 – 1! Jahaaa! De laatste set was een rare. Binnen no-time stond het 19-11. Helaas kreeg ed weer last van zn humeur, en werd het toch nog even spannend. Gelukkig werden uw lamme takken op tijd wakker, 26-24.

Geen noemenswaardige spectaculaire ballen. Natuurlijk vlamde johannekes nog een balletje op de tribune (bezit momenteel plek 1 t/m 4,6 t/m7 in het waaiballenklassement), blokte victorie er weer 1tje af die de prachtige vloer in sliedrecht nauwelijks aankon en haalde d’n opwipper weer een moyenne van 1 blok uit 16. Een gezapig potje, maar 9 punten uit 2 wedstrijden. Volgende week is uw vaandeldrager vrij, waarbij de hoop is dat de voltallige selectie daarna fit en inzetbaar is.

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G