Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juni 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

Een goed begin is het halve werk

Tatatatadaaaaaaaaaaa, daar zijn we weer. Terug van weggeweest. Ongeveer anderhalf jaar geleden is ons laatste wedstrijdverslag geschreven. Maar daar komt dit jaar verandering in. Iedere week komt er weer een vers wedstrijdverslag uit de typmachines gerold. Of nou ja, typmachines? Ik denk dat de jeugd van ons team die dingen niet eens kent, net zoals Hans Teeuwen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: na het vertrek van wel gewaardeerde krachten en vrienden Vik, Appel en onze trainer/coach Jack zijn deze plekken vrijgekomen. Jeugdigheid is er nog meer in de ploeg gekomen met de komst van Jasper en Koen. Bovendien is de leeftijd van de trainer met ongeveer de helft gedaald door onze nieuwe trainer Bas. Met een gemiddelde leeftijd van 21,5 jaar zijn wij een van de jongste teams uit onze competitie, zo niet de jongsten.

Voorafgaand aan de competitie hebben wij als team 4 weken voorbereiding erop zitten. 3 weken van oefenwedstrijden en de nodige trainingsuren om fit aan de start te staan. Wisselende resultaten werden geboekt en verschillende overwinningen en verloren wedstrijden.

Afgelopen maandag heeft vooral in het teken gestaan van blokkeren. Wij zouden geen sporters zijn als we hier geen competitief element in zouden toevoegen. Er werd gemeten wie het hoogste springt in ons team. Ondanks dat Hansie en Mitch niet aanwezig waren zou dit geen verrassingen hebben bezorgd in de uiteindelijke winnaar. Onze springveer Johnny tikt zonder moeite het hoogste getal aan. Enkele verrassing is overigens dat we nog een springveer in het team hebben. Zelfs Kars springt, ondanks zijn wat kleinere lengte, hoger dan 3 teamgenoten die wel wat langer zijn dan hij. Oftewel: Kars, volgende wedstrijd sta je op het midden als middenblokkeerder. Verder is er deze week hard getraind en zijn er natuurlijk weer mooie verhalen naar boven gekomen van een paar jaar geleden uit de 2e Divisie. Welke verhalen dat zijn laten we maar in het midden hahah.

Matchday! De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Hands Up HS2. Een team dat we al kenden. Vorig jaar zat dit team ook al bij ons in de competitie en gingen we er in Berlicum hard af. Thuis werd er een prima overwinning behaald tegen dit team. Oftewel, we weten wat ons te doen stond. In de voorbereiding hebben we ook nog tegen deze tegenstander gespeeld. Toen werd het een 2-1 overwinnen voor ons. Kijken of we dat resultaat vandaag ook kunnen behalen? Natuurlijk niet, een competitiewedstrijd kan nooit in een 2-1 overwinnen eindigen hoor ik jullie al denken.

De wedstrijd begon onzorgvuldig en erg gehaast spel van onze kant. We komen niet in ons eigen ritme en dit is te merken aan de score. We kunnen niet weglopen bij de tegenstander of staan zelfs enkele punten achter. Een tweetal timeouts helpen ons om wat rustiger te worden in het veld en vervolgens ons ritme te pakken. Dit resulteert ook in een paar punten voorsprong telkens. Als het einde van de set nadert staat er een 23-19 en 24-21 voorsprong op het telbord. Maar dan gaat het mis. De voorsprong wordt weggegeven en de stand is op 24-24 weer gelijk. Vervolgens wordt er constant sideout gespeeld maar uiteindelijk eindigt de set in 28-26 voor Hands Up, 0-1.

De tweede set zijn we nog wat van slag hoe we de eerste set hebben weggegeven. De tegenstander maakte veel fouten, maar wij nog net wat meer. Passend ging het wel oke, maar helaas kwamen we aanvallend niet makkelijk meer tot scoren en vielen vrijwel alle ballen bij ons op de grond. De tegenstander durfde niet meer aan te vallen, maar scoorden toch vrijwel alle tikballen. De set eindigt uiteindelijk met 20-25, 0-2.

“Dan moeten we nu 3 sets winnen om een 3-2 overwinning eruit te slepen.” Met deze wijze woorden en enkele wisselingen in de ploeg starten we aan de 3e set. Helaas gaan we op vrijwel dezelfde manier verder zoals de 2e set: aanvallend scoren we niet of nauwelijks direct en vallen enkele ballen weer te gemakkelijk op de grond. Halverwege de set wordt nog een wissel doorgevoerd, Job maakt plaats voor Jap, of maakte Jab nu plaats voor Jop? Weet ik veel. Punt is dat de ene Jabp plaats maakte voor de andere. Onder het motto: “Half zo hard, dubbel zo mooi” maakte Japser toch wel zijn balletjes en passend blijf hij steady staan. Aan het einde van de set gaan we als team net wat beter volleyballen, maar helaas net te laat. Ook deze set is met 20-25 voor de tegenstander, 0-3 achter en dus al verloren.

“Wat er ook gebeurt, we gaan niet met 0-4 onze eerste thuiswedstrijd verliezen”. Zogezegd, zo gedaan. Het iets betere spel van eind 3e set trekken we door in de 4e set. De set gaat continu gelijk op en er wordt geen flinke voorsprong genomen. Einde van de set vliegt onze springveer Johnny naar buiten voor een blokkering te zetten met Mitch. Helaas voor Johnny landt hij op de voet van Mitch van gaat hij door zijn enkel. Wel een enkel probleem, in dit geval. Sterkte Johnny! De eveneens geblesseerde Melman moest koud het veld in komen. Ondanks de last die hij in zijn rug heeft, rechtte wij met zijn alle onze rug en winnen we uiteindelijk, mede door een netfout die niet werd gezien met 28-26 de laatste set.

Al met al hebben we onszelf te kort gedaan met maar 1 punt en hebben we niet ons eigen spel laten gezien. Genoeg redenen om met de legendarische woorden van onze aanvoerder af te sluiten: “Blijven trainen!”

Oh ja, de komende weken zullen we nog wel van H2 moeten aanhoren dat zij boven ons staan. Weliswaar in een andere poule maar ook in de 3e Divisie. Komende week zijn wij namelijk vrij en hebben we dus geen mogelijkheid om boven hun te komen. Dus bij deze: gefeliciteerd met de prima 4-0 overwinning op Vext Nolley Dordrecht.

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G