Nieuws
Teams
Programma
Uitslagen en standen
Verslagen

Clubinformatie
Lidmaatschap
Contributie
Sponsoren
SponsorKliks
Zaal
Fotoboek
Gastenboek
Inloggen

<<     Juni 2019     >>
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vri
Zat
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      

Heren 2 - Next Volley 2

Eindelijk!

Alea iacta est. Zo sprak Ceasar, en hij trok de Rubicon over. 2000 jaar geleden. Een romeinse veldheer, een strateeg, en zijn legionen volgde hem.

Beste lezer. U heeft mij moeten missen. U heeft er maanden naar uitgekeken. U heeft vol vertwijfeling op zondag, op maandag, in de ochtend, in de middag, of wellicht in de avond tientallen malen op F5 gedrukt. Maar het scherm bleef leeg. Er was geen verslag. Het voelde leeg. En eerlijk gezegd, zo voelde het voor mij, uw pruttelende persmuskiet, ook een beetje.

Er waren geen prachtige moment. Er waren geen kanonskogels. De zomerstop. Ik denk terug aan die prachtige P/D, het moment waarop de legionen van keizer smits de weg insloegen naar de derde divisie. De terugkeer. Het podium waarop uw roemruchte twidde zich thuisvoelde. En eindelijk, eindelijk mogen de lange mannen weer de wei in.

Even een klein voorstellingsrondje. Na keihard onderhandelen, is veldstrateeg smits gebleven. Hij wil zich nog niet uitspreken over een doelstelling, alhoewel de volslanke opwipper alweer begint te glimmen als men het heeft over de competitieverlenging in mei 2019.  Aan de technische staf is ditmaal een heuse trainert toegevoegd, in de vorm van Chris Konings, bijgenaamd ‘de commandant’. Samen met Rich, de manager van het team de we wederom voor een kleine vergoeding (2 big macs eeeheed!) hebben kunnen doen overtuigen te blijven, mogen zij het godenteam onder handen nemen.

Qua spelers zien we enkele vertrouwde namen. D’n duitser en sander-willem (ik zoek nog steeds naar een bijnaam, dus voor nu noemen we hem maar ff non-de-juh-ze-slaan-alweer-langs-mn-handen) brengen de pass en de opwip, eduardo en 24-meter-kabel vormen de lopende pass positie, d’n frutser is nog steeds de diagonaal spelende middenman en arie, in het bezit van een nieuwe bijnaam genaamd lambik (hierover later meer) vormen de laatste van de vertrouwde namen.

Nieuwkomers zijn er ook! Superman is in komen vliegen van het 3e, en daarnaast heeft victoria besloten een stapje omhoog te doen en hij sluit aan vanuit het 1e. De trainingsavond is verplaatst naar donderdag en verlengd voor een ieder (behalve lambik) naar 2 uur ipv 1.5. Tot zover de wijzigen. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van roberdinho en d’n doggy. Zij zullen hun kunsten niet meer voor het roemruchte twidde vertonen.

De voorbereiding verliep niet vlekkeloos. De eerste weken was het team niet compleet, en net toen het team eindelijk voltallig kon trainen, schalde er een keiharde ‘ MILJAAR!’ over de oosterhoutse velden. Lambik vernaggelde na 20 minuten trainen zijn rug, waardoor de smalle basis van 8 tijdelijk teruggebracht werd tot 7. Daarnaast brachten enkele vakanties nog wat gastspelers ten tonele, en moest non-de-juh-ze-slaan-alweer-langs-mn-handen nog een avondje zwaaien naar helene fischer. Een rommelige voorbereiding dus. Met pijn en moeite werd werd iedereen 2 weken later speelgerechtigd verklaard door de medische staf, wat dus betekent dat de wedstrijd werd aangevangen met 25 liter warmmaakspul, 16 pijnstillers, 24 gipsplaten en schroeven, een stukje stortpijp (Johan ruim uwe zooi is op) en uiteraard 30 meter tape.

De strateeg zette zijn plannen uiteen. Vandaag zouden we de 15e thuiswedstrijd op rij winnen in een reguliere wedstrijd. Tegenstander van vandaag was het jeugdige (dit gaan we vaker horen) tweede van next volley. En gelijk bleek dat dit toch wel iets anders is dan een potje in de promotieklasse. Onze mannen zwoegden, maar het was wel vermakelijk om te zien. Bij 15-18 achter nam smits een tweede time-out. Of de pass ietsje beter kon, waardoor non-de-juh-ze-slaan-alweer-langs-mn-handen iets makkelijker kon verdelen. D’n duitser, die net zn tank diesel had volgegooid, werd warm. De pass ging beter lopen. Er kon verdeeld worden. 15-18 werd 18-19. Werd 22-22. Een bloedstollende finale volgde, en dankzij oud-ijzer en superman werd de set vakkundig binnengejengd. 26-24!

Het publiek kroop al wat meer naar het twidde toe. Dit beloofde een spectaculaire pot te worden! Nick hamerde erop scherp te blijven, geen fouten te maken en goed te blijven serveren. Uiteraard leidde dit tot drie foutservices op rij. De pass bleef echter degelijk, Next begon wat foutjes te maken, werd slordig en vrij eenvoudig liepen uw helden uit naar 20-13. non-de-juh-ze-slaan-alweer-langs-mn-handen, die toch wel wat moe begon te worden, bedacht een trucje om het publiek weer onze kant op te krijgen. Met een snoekduik waarop Neymar jaloers zou zijn, vloog hij 1 meter langs het uitgestoken been van zijn braziliaanse teamgenoot eduardo (die dit overigens niet gezien had omdat zijn hoofd weer onder zn knieen hing). Kermend ging onze spielmachert naar de grond, de zaal trilde. Maar het was gelukt! Iedereen keek. En zag dat het onze galactos gigantos was. De tegenstander keek verschrikt, de scheids wilde fluiten voor 2 minuten maar onze ervaren rotten begonnen al te lachen. Meneer pakte even zijn minuutjes om op adem te komen en kon door.

Eigenlijk was dit het enige noemenswaardige. Het twidde speelde te goed, te degelijk en Next Volley maakte teveel fouten. Met 25-14 werd de tweede set gepakt, en de derde ging met 25-20 eveneens naar de lange mannen van smits. Misschien nog leuk om te vermelden dat frutser, voor de gelegenheid spelende op het midden, bedacht dat hij die vrije bal wel even in kon fohnen, maar vergat dat hij ook geen 25 meer was en de bal via een prachtige curveboog onder het net door zag gaan. Ook de laatste set had next geen verweer, en de 25-16 bracht een 4-0 op het bord.

0 verliespunten. De doelstelling om thuis ongeslagen te blijven zet zich voort. En met deze uitslag is uw roemruchte twidde nu het hoogst genoteerde team van de mooiste vereniging van waasbeeck en omstreken. Volgende week vrijdag spelen in de mooiste hal van nederland, Sliedrecht Sport 3 mag uw twidde welkom heten.

Namens de redactie, welkom terug in de wei heren 2. Op naar weer een prachtig en hopelijk extra lang seizoen.

 

V.C. Atak '55 • Secretariaat: Watersnip 57; 5165 KN Waspik • t. (0416) 316805
Website: www.atak55.nl • E-mail: secretariaat @ atak55.nl • Rabo De Langstraat: NL43RABO0156593947 • KvK Brabant: 40271499 • Nevobo Regio Zuid: CKM1V5G